Hrvatski otočni proizvod na Sajmu županija od 19. do 22. rujna

Slika /arhiva/SLIKE/Sajam-zupanija_20_9_2013_2.jpg
 "Sajam županija" održava se Zagrebačkom velesajmu (ZV) od 19. do 22. rujna a među izlagačima su i otočni proizvođači iz šest županija kojima je Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije dodijelilo oznaku HOP - Hrvatski otočni proizvod.

Od 2007. godine, kad je započela provedba ovog projekta, ukupno je oznaku “Hrvatski otočni proizvod” dobio 121 otočni proizvođač za 334 proizvoda i proizvodne linije s 19 otoka i poluotoka Pelješca.

Ovim projektom, otočni proizvođači potiču se da kroz samozapošljavanje ostaju na otocima, te potrošačima nude proizvode natprosječne kvalitete. Radi se o prehrambenim (vina, rakije, likeri, maslinova ulja, sirevi, slastice, ribe, salatne marinade, džemovi, med), kozmetičkim i odjevnim proizvodima, te suvenirima.

Hrvatski otočni proizvodi su rezultat otočne tradicije, razvojno-istraživačkog rada, inovacije i invencije čija razina kvalitete mora biti mjerljiva.

Tema ovogodišnjeg "Sajma županija" je "hrvatski proizvod na tržištu Europske unije", a cilj je prikazati potencijal hrvatskih županija, osvijestiti nacionalnu politiku gospodarskog razvoja Hrvatske, promicati prepoznatljivost županija i autohtone vrijednosti kulturne baštine kao nacionalni kapital.


Galerija:
 


Pisane vijesti