„Hrvatski otočni proizvod“ na sajmu u Tkonu

Slika /arhiva/SLIKE/Skraping 2014.jpg

U sklopu manifestacije Škraping Tkon-otok Pašman 2014., koja je nositelj oznake „Hrvatski otočni proizvod“ (HOP) od 2010. godine, održan je i sajam otočnih proizvoda na kojem se predstavilo 45 izlagača (20 nositelja oznake HOP, 19 kandidata za oznaku i 6 izlagača iz Zadarske županije). S ciljem upoznavanja zainteresiranih s projektom HOP i procedurom dodjeljivanja oznake, voditeljica Službe za politiku razvoja otoka Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije i voditeljica projekta „Hrvatski otočni proizvod“ Ljubica Ajduković Ugarković održala je predavanje u prostorijama Općine Tkon.
 

Kako je istaknuto, projekt ima višestruke učinke, između ostalih i jedni od najvažnijih su gospodarski i demografski - otočni proizvođači kroz samozapošljavanje stvaraju proizvode natprosječne kvalitete stvarajući tako sebi i svojim obiteljima uvjete za opstanak i ostanak na hrvatskim otocima. Potrošači, s druge strane, susreću se s novim proizvodima u čiju se izvrsnost lako uvjeriti.
 

Vizualizacija projekta očituje se kroz godišnje dodjele oznake „Hrvatski otočni proizvod“ u vidu plakete i makete oznake otočnim proizvođačima. Stručno mišljenje o zadovoljavanju uvjeta i kriterija stjecanja prava na uporabu oznake donose neovisne tehničke komisije čiji su članovi priznati hrvatski stručnjaci za relevantna područja. Prijedlog odluke donosi Savjet projekta a konačnu odluku Ministar.
 

Fotogalerija:

Sajam 2014 by Tiho Benčić  http://www.flickr.com/photos/118575964@N04/sets/72157642204161584/

 



Pisane vijesti