„Hrvatski otočni proizvod“ bit će predstavljen u sklopu božićnih aktivnosti na Trgu bana Jelačića od 15. do 24. prosinca 2014.

Slika /arhiva//SLIKE/HOP-Zagreb-14122012-0.JPG
Predstavljanje projekta „Hrvatski otočni proizvod“ u sklopu božićnih aktivnosti odvijat će se na Trgu bana Jelačića od 15. do 24. prosinca 2014. godine od 9 do 21 sat. Ovom prilikom predstavit će se 53 otočnih proizvođača s Hvara, Brača, Visa, Dugog otoka, Ugljana, Murtera, Kornata, Pašmana, Prvića, Žirja, Krka, Cresa, Raba, Paga, Korčule, Lastova, Šolte i Pelješca. Posjetitelji će moći razgledati i kupovati maslinova ulja, sireve, mariniranu ribu, vina, rakije i likere, med, slastice, eterična ulja, kozmetiku i suvenire od kamena, vune, spužve, maslinovog drva i druge specifične otočne proizvode.
 
Oznaku kvalitete „Hrvatski otočni proizvod“, koju dodjeljuje Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, do sada su  dobila 182 otočna proizvođača (od kojih je 13 eko-proizvođača i 18 proizvođača s oznakom zemljopisnog podrijetla) za 517 proizvoda i proizvodnih linija. 
 
 


Pisane vijesti