Francuska tvrtka Saint-Jean Industries svečano je otvorila novi proizvodni pogon u Slavonskom Brodu

Slika /arhiva/SLIKE/saint_jean4-1.JPG

U Brodsko posavsku županiju tvrtka Saint-Jean Industries uložit će 5 milijuna eura i ukupno zaposliti 80 djelatnika


Slavonski Brod, 10. travnja 2013. – Francuska tvrtka Saint Jean Industries danas je svečano otvorila novi proizvodni pogon u Slavonskom Brodu. Svečanom otvaranju prisustvovali su potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske za gospodarstvo i ministar regionalnog razvoja i fondova EU g. Branko Grčić, ministar gospodarstva g. Ivan Vrdoljak, predsjednik grupacije Saint Jean Industries g. Emile-Thomas Di Serio, gradonačelnik Slavonskog Broda g. Mirko Duspara te ravnatelj Agencije za investicije i konkurentnost g. Damir Novinić.
 
Vrijednost nove investicije francuske tvrtke Saint-Jean Industries d.o.o. u Hrvatskoj iznosi 5 milijuna eura, a s početkom rada novog proizvodnog pogona priliku za novo zaposlenje dobit će ukupno 80 ljudi. Radi se o investiciji u metaloprerađivački sektor tj. izgradnji postrojenja za strojnu obradu dijelova kućišta turbo punjača za motore automobila. S novim logističkim skladištem proizvodni pogon protezat će se na 4,000 metara kvadratnih.
 

Tvrtka Saint-Jean Industries u Republici Hrvatskoj posluje od 2004. godine gdje trenutno zapošljava 230 ljudi s godišnjim prihodom u 2012.godini od 11,5 milijuna eura, dok se ukupna prodaja za 2013. procjenjuje na 16 milijuna eura. Cijela grupacija Saint Jean Industries zapošljava 1800 ljudi, a u 2012. godini ostvarila je godišnji prihod od 210 milijuna eura.
 

Glavni klijenti tvrtke Saint-Jean Industries, AUDI-VW Group, PSA, Honda, GM, Hyunday-Kia, Renault, Ford, BMW, Volvo, Aston Martin, a u Republici Hrvatskoj se proizvode dijelovi za Peugeot-Citroen, Renault, Honda, Mitsubishi, Poma, Alstom,....
 

Agencija za investicije i konkurentnost od svog početka djelovanja uključena je u realizaciju projekta tvrtke Saint-Jean Industries, kojoj je pružala sveobuhvatnu operativnu podršku tijekom realizacije projekta. 
 

„Djelovanjem radne skupine za poslovnu klimu i privatne investicije, u sklopu Koordinacije za gospodarstvo, investicije i fondove EU, svakog dana rješavamo slučaj po slučaj, otklanjamo prepreke investitorima, bavimo se konkretnim problemima, pronalazimo rješenja. I, evo, danas u Slavonskom Brodu možemo sa zadovoljstvom pokazati prve rezultate naše radne skupine i pozdraviti investitore iz Francuske koji ovdje otvaraju novi proizvodni pogon.

Želim čestitati grupaciji Saint Jean Industries i zahvaliti im što su prepoznali Hrvatsku kao zemlju u kojoj se isplati investirati i širiti  proizvodnju. Hrvatska ima tradiciju i znanje u metalo-prerađivačkom sektoru, ima ljude koji znaju posao.

Stalno ističem: investicije su ključ gospodarskog oporavka. Ovo su investicije koje Vlada podupire i želi dovesti u Republiku Hrvatsku. Novi pogon, novi strojevi i oprema, nova dodana vrijednost  Brodsko-posavskoj županiji, gradu Slavonskom Brodu, ali i cijeloj Republici Hrvatskoj i ono najvažnije nova zapošljavanja.

Radna skupina za poslovnu klimu i privatne investicije rješava trenutno 14 projekata ukupne vrijednosti oko 930 milijuna eura. Prepreke su uklonjene za četiri projekta vrijedna oko 153 milijuna eura, među kojima je i ovaj u Slavonskom Brodu,  a koji otvaraju 770 novih radnih mjesta. Pred rješenjem su i četiri projekta ukupne vrijednosti oko 75 milijuna eura. Sve investitore koji imaju problema u realizaciji investicija pozivam neka nam se jave u Agenciju za investicije  i konkurentnost - izjavio je potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske za gospodarstvo i ministar regionalnog razvoja i fondova EU g. Branko Grčić na svečanom otvaranju novog proizvodnog pogona tvrtke Saint Jean Industries u Slavonskom Brodu.
 

„Uvijek nas posebno veseli otvaranje novih proizvodnih pogona na najvišoj svjetskoj tehnološkoj razini, kao u primjeru tvrtke Saint Jean Industries. Vlada i Ministarstvo gospodarstva su zajedno s investitorom aktivno sudjelovali na projektu i dokazali da se investicije u našoj zemlji mogu ostvariti i u najkraćem mogućem roku. Nakon samo nekoliko mjeseci ostvareni su svi preduvjeti za početak rada novog proizvodnog pogona, investicije vrijedne 40-ak milijuna kuna, u kojima je posao dobilo 80 radnika. Upravo takvi projekti su ono što nam je potrebno kako bi što prije izašli iz krize, ostvarili gospodarski rast te u konačnici osigurali bolji život za građane Hrvatske. Zadovoljni smo što je tvrtka Saint Jean Industries prepoznala Hrvatsku kao zemlju pogodnog poslovnog okruženja, a uvjereni smo i učinit ćemo sve kako bi i ostali investitori slijedili taj primjer te prepoznali investicijski potencijal naše zemlje. Ovaj projekt je i dobar primjer suradnje inozemnog investitora, Agencije za investicije i konkurentnost,  grada Slavonskog Broda i Ministarstva gospodarstva. Vlada i Ministarstvo gospodarstva će učiniti sve kako bi svim investitorima, posebno onima u proizvodnju, olakšali i skratili put do konačne realizacije njihovih projekata, a samim time i do otvaranja novih radnih mjesta“ izjavio je ministar gospodarstva g. Ivan Vrdoljak prilikom svečanog otvorenja novog proizvodnog pogona tvrtke Saint Jean Industries u Slavonskom Brodu.


„Želim se zahvaliti timu Ministarstva gospodarstva, Gradu Slavonskom Brodu, lokalnim bankama, osobito HBOR-u, našim kupcima koji nam donose posao i naravno našim zaposlenicima ovdje u Slavonskom Brodu, koji  rade odličan posao. Već je desetljeće prošlo otkako smo se odlučili ulagati u Hrvatsku. Od tada, izuzetno smo ponosni jer smo dosegli, po mom mišljenju vrhunac u svijetu dobavljača aluminijskih komponenti, ne samo u automobilskoj industriji, već i u industrijama poput transporta i električne izgradnje u suradnji s tvrtkama  Alstom i Pomagalski. Kada smo započinjali poslovanje u Hrvatskoj, počeli smo s podugovorima u sjedištu Saint Jean Industriesa u Francuskoj, ali tvornica u Slavonskom Brodu razvila se u uspješnu samostalnu tvrtku koja radi izravno s klijentima.  Kad je Saint Jean grupa odlučila uložiti u Hrvatsku, znala je da može računati na kvalificiranu radnu snagu, ali i iznimno pogodno poslovno okruženje.

Vjerujem da smo već odavno postali dijelom hrvatske gospodarske zajednice, zahvaljujući snažnoj podršci od grada pa sve do državne razine. Uvijek je lakše graditi na čvrstom podrumu i upravo ti čvrsti temelji razlog su zbog kojeg smo odlučili povećati naše aktivnosti u Slavonskom Brodu. Ovo proširenje, s novom i učinkovitom infrastrukturom čini pogon Saint Jean Industries u Slavonskom Brodu modernim i dovoljno velikim pogonom za dostizanje prodaje u vrijednosti od 30 milijuna eura godišnje. To će još više učvrstiti povjerenje naših klijenata. I za kraj, iznimno se radujemo skoroj integraciji Hrvatske u Europsku uniju ", zaključio je gospodin Emile-Thomas Di Serio, predsjednik grupe Saint Jean Industries.
 

„Iznimno smo ponosni na činjenicu da je Saint-Jean Industries grupacija odlučila proširiti svoje poslovanje u Jugoistočnoj Europi, Hrvatskoj i konačno Slavonskom Brodu. Geoprometni položaj Slavonskog Broda čini naš grad privlačnim potencijalnim investitorima. Istovremeno, Gradska uprava poduzela je sve u okviru svojih ovlasti kako bi investitorima olakšala realizaciju projekata; Slavonski Brod ima izgrađene poduzetničke zone s kompletnom infrastrukturom i upravo to su mjesta na kojima se mogu realizirati odlične poslovne ideje i projekti. Ovaj novi proizvodni pogon to i dokazuje.  Saint-Jean Industries grupaciji želim svaki uspjeh u daljnjem radu, no istovremeno želim da ovaj proizvodni pogon bude dobar primjer za sve ostale potencijalne investitore koji žele investirati na području našeg grada.“ – izjavio je gradonačelnik Slavonskog Broda g. Mirko Duspara.


Galerija:
 



Pisane vijesti