Europski stručnjaci za komunikaciju raspravljaju o izazovima informiranja o Europskom socijalnom fondu

  • Slika /slike/Vijesti/Galerije/Dubrovnik 6_10_2016/Dubrovnik_7_10_2016_5.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Puno dobrih i kvalitetnih savjeta o komuniciranju i informiranju može se čuti u Dubrovniku od 5. do 7. listopada 2016. godine, na 45. sastanku mreže komunikatora Europskog socijalnog fonda (INIO mreže).

Zahvaljujući organizatorima Ministarstvu regionalnoga razvoja i fondova Europske unije i Ministarstvu rada i mirovinskoga sustava, brojni stručnjaci za komunikaciju iz svih zemalja Europske unije izmjenjuju pozitivna iskustva o komunikacijskim aktivnostima, mogućnostima i izazovima.  

Iako je Hrvatska najmlađa članica Europske unije, naši stručnjaci za komunikaciju pokazali su zavidno znanje u promociji EU fondova te upravo iz tog razloga dobili priliku organizirati ovakvu međunarodnu konferenciju u Dubrovniku.

Oko stotinjak prisutnih komunikatora sudjeluje na nizu edukativnih radionica i seminara iz područja komunikacija i marketinga koje će im omogućiti stjecanje novih znanja i vještina te im pomoći u svakodnevnim izazovima informiranja javnosti o mogućnostima iz EU fondova.  Na konferenciji se razgovara o komunikacijskim aktivnostima koje se provode u zemljama članicama, aktualnim komunikacijskim izazovima, korištenju novih tehnologija i društvenih mreža te zajedničkim komunikacijskim aktivnostima i kampanjama u organizaciji Europske komisije. Također, dogovara se komunikacijska platforma za obilježavanje 60. obljetnice Europskog socijalnog fonda 2017. godine.

„Iako je u novom financijskom razdoblju Hrvatskoj osigurano oko 1,850 milijardi EU sredstava za zapošljavanje, socijalno uključivanje, obrazovanje i dobro upravljanje, ta sredstva nećemo povući ako naše građane ne informiramo i educiramo kako da ih pretvore u uspješne projekte. Zato su ovakvi sastanci od velike važnosti za sve nas, a pogotovo za korisnike kojima su sredstva i namijenjena“, izjavila je pomoćnica ministrice rada i mirovinskoga sustava Katarina Ivanković Knežević.

Posljednji dan konferencije, 7. listopada, organiziran je posjet u udrugu DEŠA u Dubrovniku koja je uspješno provela nekoliko projekata financiranih EU sredstvima. Udruga promovira vrijednosti socijalne i humanitarne organizacije te pokazuje visok senzibilitet za čovjeka i zajednicu, a ponajviše za osjetljive skupine.

Svi sudionici izrazili su zadovoljstvo ovakvim sastancima koji doprinose razvoju komunikacijskih vještina, razmjeni iskustava i uspostavljanju međusobne suradnje među komunikatorima iz cijele Europske unije.

Pisane vijesti