Dodijeljene financijske potpore Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije u 2017. otočnim udrugama za 22 projekta

Slika /O ministarstvu/Regionalni razvoj/Otoci i priobalje/logo_NATJECAJ_UDRUGE_2017.jpg

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije dodijelilo je 490.500,00 kuna za projekte 22 otočne udruge na temelju provedenog Natječaja za prijavu projekata udruga na otocima usmjerenih na održivi razvoj u 2017. godini. 

Nakon objavljenog Natječaja za prijavu projekata udruga na otocima usmjerenih na održivi razvoj u 2017. godini kojim se udrugama na otocima dodjeljuje financijska potpora osigurana u Državnom proračunu Republike Hrvatske za 2017. godinu i ocjene stručnog Povjerenstva za provedbu natječaja, Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije dodijelilo je 490.500,00 kuna za projekte 22 otočne udruge. Odluka o odabiru projekata kojima je dodijeljena financijska potpora u okviru raspoloživih sredstava Državnog proračuna za 2017. godinu na poziciji Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, koju je donijela ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac, dostupna je u Dokumentima. 

Financijska potpora dodjeljuje se za projekte čije su aktivnosti od interesa za održivi razvoj otoka koji donose nove ideje, modele razvoja ili načine rješavanja postojećih problema, potiču tradicijske običaje i kulturu otočnog prostora, pridonose očuvanju okoliša i omogućuju sadržajniji i kvalitetniji život na hrvatskim otocima.
 
Na ovogodišnji natječaj Ministarstva bila su prijavljena 62 projekta za koje je ukupno zatraženo preko 2,1 milijun kuna. Prijave su obuhvatile 21 otok i to: Brač, Dugi otok, Hvar, Korčula, Krk, Lastovo, Lošinj, Mljet, Murter, Olib, Pag, Pašman, Pelješac, Prvić, Rab, Šolta, Ugljan, Vis, Vrgada, Zlarin i Žirje.
Financijske potpore dodijeljene su za 22 projekta u visini od maksimalno 27.500,00 kuna do minimalno 20.000,00 kuna po projektu.

Natječajem se nastoji skrenuti pozornost i dati važnost podupiranju otočnih udruga, koje djeluju kao male organizacije kreativnih i pozitivnih struja na otocima i donose osvježenje i nove ideje u otočne sredine. 
 

Pisane vijesti