Članovi Odbora za proračunski nadzor Europskog parlamenta u radnoj posjeti RH

  • Slika /slike/Vijesti/Radni posjet_eu parlament_19_7_2017_1.jpg
  • Slika
  • Slika

Ministrica Žalac: „Ono što nedostaje Hrvatskoj je krovna dugoročna strategija koja će osigurati rast i razvoj, a mi ćemo to promijeniti“

U srijedu, 19. srpnja 2017. godine, članovi Odbora za proračunski nadzor Europskog parlamenta, posjetili su Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije te održali sastanak s ministricom Gabrijelom Žalac i suradnicima.
 Na spomenutom sastanku, predstavnici Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, prezentirali su članovima Odbora aktivnosti vezane uz izradu  Nacionalne razvojne strategije Republike Hrvatske do 2030. godine te prijedlog Zakona o sustavu strateškog planiranja i upravljanja razvojem koji je paralelno u izradi i koji će osigurati kvalitetniju pripremu i provedbu spomenute strategije. Osim toga, članovima Odbora predstavljena su i pojednostavljenja u procedurama koje Ministarstvo kontinuirano provodi te jačanje administrativnih kapaciteta u svrhu što veće realizacije dodijeljene alokacije od 10,7 milijardi eura koja je na raspolaganju Republici Hrvatskoj iz proračuna Europske unije.
 
„Ono što nedostaje Hrvatskoj je krovna dugoročna strategija koja će osigurati rast i razvoj, a mi ćemo to promijeniti. Radimo na novoj Nacionalnoj razvojnoj strategiji i zakonima koji će adresirati probleme s kojim se Hrvatska suočava.“, rekla je tijekom sastanka ministrica Žalac.
 
Po završetku sastanka, članovi delegacije posjetili su Hrvatski sabor nakon čega su obišli neke od vrlo uspješnih projekata sufinanciranih sredstvima Europske unije koje provode Institut Ruđer Bošković, BioCentar i Javna ustanova AQUATIKA – slatkovodni akvarij Karlovac.
 
Sutra će članovi Odbora posjetiti Ministarstvo rada i mirovinskog sustava te projekte sufinancirane sredstvima Europskog socijalnog fonda.


Pisane vijesti