Belom Manastiru 8,8 milijuna kuna

Slika /slike/Vijesti/2021/Rujan/Beli Manastir/b20a8610-976b-4b75-aed6-5fe3a8820309.jpg

Ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije danas je u Belom Manastiru dodijelila 8,8 milijuna kuna pomoći za sufinanciranje projekata koji se provode iz fondova Europske unije.

„Vjerujem da će ova značajna sredstva pomoći Belom Manastiru da lakše provede i realizira svoje projekte“, kazala je ministrica Tramišak i dodala kako u roku dvije godine treba završiti projekte koji se financiraju iz europskih fondova iz razdoblja 2014.-2020.

„Ovime će se rasteretiti proračun grada koji će svoja sredstva upotrijebiti u neke druge razvojne projekte“, rekla je ministrica Tramišak i podsjetila na projekt izgradnje Kuće baranjskog kulena koji je upravo jedan takav projekt.

„Kada govorimo o novim europskim fondovima, novim prilikama i razdoblju 2021.-2027., pred nama je  24 milijarde eura težak financijski paket koji nam je na raspolaganju u razdoblju od šest godina za Plan za oporavak i otpornost i devet godina za višegodišnji
financijski okvir“, pojasnila je ministrica Tramišak.

„Velike su i mnogobrojne mogućnosti kako za gradove i općine, tako i za gospodarstvenike, poduzetnike, za udruge i društvo u cijelosti u Republici Hrvatskoj. Na nama je da dobro pripremimo projekte i financijske konstrukcije i da budemo spremni uklopiti se u one ciljeve koje pred nas stavlja i zadaje nam Europska unija“, poručila je ministrica Tramišak.  

Gradonačelnik Belog Manastira Tomislav Rob kazao je kako će s 8,8 milijuna kuna nastaviti financirati projekte.

„Gradski sportski park jedan je od velikih projekata u vrijednosti 29 milijuna kuna i s ovim ćemo sredstvima zatvoriti cijelu financijsku konstrukciju“, rekao je gradonačelnik Rob.

„Pred nama su još dva manja projekta i dva veća projekta, a to su skladišni kapaciteti za koje je u tijeku analiza i pregled dokumentacije u SAFU“, nastavio je gradonačelnik Rob.

„Naša budućnost su nova tranzicija, novi operativni program, novo zeleno za koje smo mi već spremni i za koje upravo projektiramo nove projekte. Grad Beli Manastir će se orijentirati prema zelenom i održivom razvoju“, rekao je gradonačelnik Rob.

„Jedan od primjera svakako je potrošnja električne energije na lokaciji baranjskog vodovoda gdje bi se ugradnjom solarnih panela i budućih solarnih projekata mogli smanjiti troškovi u iznosu 1,8 milijuna kuna“, pojasnio je gradonačelnik Rob.
 

Pisane vijesti