Osnovan Nacionalni odbor za koordinaciju sudjelovanja Republike Hrvatske u programima transnacionalne i međuregionalne suradnje te makroregionalnim strategijama Europske unije za razdoblje 2014.-2020.

Slika /arhiva/SLIKE/nacionalni-odbor-za-koordinaciju_12_9_2013.jpg

U Ministarstvu vanjskih i europskih poslova je 12. rujna održan prvi sastanak Nacionalnog odbora za koordinaciju sudjelovanja Republike Hrvatske u programima transnacionalne i međuregionalne suradnje te makroregionalnim strategijama Europske unije za Republiku Hrvatsku za razdoblje 2014.-2020.

Nacionalni odbor je savjetodavno tijelo Vlade Republike Hrvatske nadležno za utvrđivanje i koordiniranje nacionalnih prioriteta i strateških ciljeva u okviru makroregionalne suradnje te transnacionalnih i međuregionalnih programa EU. Odborom supredsjedaju pomoćnici ministra regionalnog razvoja i fondova EU i  ministrice vanjskih i europskih poslova, a članovi su predstavnici svih relevantnih dionika  (resornih ministarstava, NUTS 2 regija te ekonomskih i socijalnih partnera i civilnog društva).

Na konstituirajućoj sjednici Odbora, usvojen je Poslovnik o radu. Pomoćnik ministrice za europske poslove i nacionalni koordinator za makroregionalne strategije EU u RH, Hrvoje Marušić, predstavio je članovima Odbora trenutno stanje u provedbi i Strategije EU za dunavsku regiju i status pripreme nove Strategije EU za jadransku i jonsku regiju.

Pomoćnica ministra za regionalni razvoj i fondove EU i predsjedateljica Nacionalnog odbora, Helga Bubanović Devčić informirala je o pripremama za usvajanje novih transnacionalnih programa i programa međuregionalne suradnje. U radnom dijelu sjednice Nacionalni odbor je  započeo pripreme za nacionalne partnerske konzultacije za navedene programe.


Galerija:
 



Pisane vijesti