Ministrica Tramišak u Iloku: „Istok Hrvatske zasigurno ima svijetlu budućnost, a Vlada Republike Hrvatske stoji uz Slavoniju, Baranju i Srijem i u idućem razdoblju kada nas očekuju nove i još kvalitetnije prilike“

  • Slika /slike/Vijesti/2021/Listopad/Trs/IMG_20211011_150838.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Tijekom današnje posjete Gradu Iloku, osim projekata od javnog interesa, ministrica Tramišak obišla je i vinariju Poljoprivredne zadruge „TRS“ kao primjer dobre prakse u povlačenju sredstava iz EU fondova.

„Poljoprivredna zadruga TRS izvrstan je primjer kako proizvodnja na istoku Hrvatske itekako može vrlo dobro funkcionirati, rezultirati kvalitetnim projektima, novim zapošljavanjima i inovacijama u proizvodnji.“, izjavila je ministrica Tramišak te izrazila dodatno zadovoljstvo što se 17 zadrugara, koji čine Poljoprivrednu zadrugu TRS, uspješno prijavilo i na novi poziv za jačanje konkurentnosti poduzeća ulaganjima u digitalnu i zelenu tranziciju proizvođačke industrije gdje su također pokazali da mogu napraviti značajan korak naprijed  i implementirati te razviti cijeli projekt u vrijednosti od 10 milijuna  kuna gdje očekuju potporu od 5 milijuna kuna iz fondova Europske unije.

„Pozitivna ocjena spomenutog projekta već je stigla u Zadrugu i ja sam uvjerena da oni već vrijedno rade na pripremi realizacije ovog projekta na čemu im od srca čestitam i želim puno sreće te se nadam da će i ostali proizvođači slijediti njihov primjer jer se od njih zaista može puno naučiti.“, istaknula je ministrica.

Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja objavilo je Poziv na dostavu projektnih prijedloga “ Jačanje konkurentnosti poduzeća ulaganjima u digitalnu i zelenu tranziciju” s ukupnom alokacijom od 1,14 milijardi kuna.
 
Zaprimljene su ukupno 842 prijave. Zatražena vrijednost bespovratnih sredstava iznosi 2.556.505.148,49 kuna, a očekuje se financiranje 400-450 projekata za koje će odluke o financiranju biti donesene do kraja godine.
 
Pozivom se podržavaju ulaganja malih i srednjih poduzeća u zelene i/ili digitalne tehnologije i čime će se ojačati konkurentnost i potaknuti rast MSP-ova kako bi povećali njihovu sposobnost da odgovore na izazove tržišta uzrokovane krizom nastalom kao posljedica širenja koronavirusa.
 

Pisane vijesti