27 ugovora za korisnike Zagrebačke županije

  • Slika /slike/Vijesti/2023/Novo/gh.JPG
  • Slika

Ministar Šime Erlić u Dubravici je uručio ugovore ukupne vrijednosti 1.116.275,73 eura iz 5 poziva Ministarstva.

Radi se o bespovratnim sredstvima koja se dodjeljuju na temelju Programa održivog razvoja lokalne zajednice, Programa podrške regionalnom razvoju, Programa podrške brdsko-planinskim područjima, Javnog poziva za sufinanciranje provedbe EU projekata na regionalnoj i lokalnoj razini u 2023. godini, te poziva „Priprema projektno-tehničke dokumentacije za projekte u području digitalne transformacije i zelene tranzicije“.
  
U svojem se govoru ministar osvrnuo na dosadašnje rezultate Zagrebačke županije u provedbi projekata.
“Upravo su ovdje, u Zagrebačkoj županiji, realizirani brojni projekti kojima se, s jedne strane, stanovnicima podiže kvaliteta života, a s druge strane, poduzetnicima omogućuju svi komunalni preduvjeti i potrebna infrastruktura. Ukupno je dosad ovdje ugovoreno preko 600 milijuna eura projekata, a danas smo dodijelili novih 27 ugovora ukupne vrijednosti nešto više od milijun eura. To iznosom nisu veliki projekti, no izrazito su bitni jer se njima rješavaju vitalne, svakodnevne potrebe lokalnog stanovništva. Mi ih kroz programe Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije kontinuirano prepoznajemo, pa tako sada imamo 9 posebnih nacionalnih programa uz osiguranih 40 milijuna eura na raspolaganju za podizanje životnog standarda“ istaknuo je ministar Erlić.
 
Zamjenik župana Zagrebačke županije Ervin Kolarec pohvalio je izniman učinak ovakvih mjera kojima se omogućuje kvalitetan razvoj općina i gradova diljem Županije te najavio kako su već u pripremi novi projekti za buduće razdoblje ulaganja.

Pisane vijesti