10. jubilarni Škraping i 6. Sajam otočnih proizvoda u Tkonu na Pašmanu 7. i 8. ožujka 2015.

Slika /arhiva/SLIKE/Skraping 2015.jpg
Deseti jubilarni Škraping održat će se 07. ožujka 2015. u Tkonu na otoku Pašmanu. Škraping je jedinstvena Internacionalna utrka po oštrom kamenju i spada u vrstu ekstremnih sportova, a nositelj je oznake „Hrvatski otočni proizvod“.
 
Na ovogodišnjem Škraping očekuje se dolazak 1200 natjecatelja, te još 100-ak posjetitelja, gostiju, predstavnika medija...
 
Rok za prijavu na 3 vrste utrka: Ultra, Challenger i Light je 27. veljače2015., poveznica na prijave: http://www.stotinka.hr/hrv/dogadjaj/75
 
Cilj organizacije Škrapinga je promocija sporta i očuvanje okoliša otoka Pašmana, turistička promidžba ponude i sadržaja otoka te zadržavanje stanovništva na otoku, posebno mlađe populacije kroz organizaciju sportskih aktivnosti,  kroz samozapošljavanje i ostanak na otoku.
Ovogodišnji Škraping je humanitarnog karaktera te će organizator donirati opremu za rad Udruge za Down sindrom Zadarske županije, a djeca sa Down sindromom će imati prilike sudjelovati na dječjem „Škrapiću“ 08.03. u Tkonu.
 
U sklopu manifestacije Škraping održava se i tradicionalan 6. Sajam otočnih proizvoda na kojem će nastupiti 37 izlagača nositelja oznake HOP sa otoka Pašmana, Ugljana, Dugog otoka, Murtera, Raba, Paga, Brača, Lošinja, Korčule, Hvara, Visa, Oliba i poluotoka Pelješca te 22 izlagača koji nastupaju kao gosti Sajma, Link lista izlagača: http://sajam.tkon.hr/izlagaci/
 
U suradnji sa Hrvatskom udrugom kreativnih amatera dodijelit će se nagrada za najbolji otočni proizvod i suvenir 6. Sajma otočnih proizvoda.
U sklopu manifestacije Škraping je bogati Program događanja sa različitim edukativnim predavanjima i radionicama, te će se u nedjelju u Tkonu 08. ožujka održati radionica na temu „Hrvatski otočni proizvod“ koju će održati  Ljubica Ajduković Ugarković, voditeljica Službe za politiku razvoja otoka a isti dan održat će se i dječji „Škrapić“ u Tkonu na rivi.
 
Program događanja: http://www.skraping.hr/skraping-tjedan-program/
Najavni video Škrapinga 2015: https://www.youtube.com/watch?v=vMWRAfOlqY4  


Pisane vijesti