Otvorena nova škola u šibenskoj četvrti Meterize

Slika /arhiva/SLIKE/Sibenik 14.01.2013- 4-1.JPG

Učenici šibenske gradske četvrti Meterize započeli su novo polugodište u modernoj i suvremenoj školi. Uz Grad Šibenik njezinu izgradnju sufinancirala su resorna ministarstva, a ukupna vrijednost investicije je oko 48 milijuna kuna od čega je Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije sudjelovalo u iznosu 27.875.804,00 kuna i to kroz fond CEB IV  - 10.725.600 kuna i kroz fond EIB II – 17.150.204 kuna. Grad Šibenik uložio je u ovaj projekt 18.740.067 kuna.

Osnovna škola Meterize veličine je 4.250 četvornih metara, ima 14 učionica s pripadajućim kabinetima za razrednu i predmetnu nastavu, knjižnicu i  informatičku učionicu s 30 računala, trodijelnu sportsku dvoranu i vanjske sportske terene. Svaka učionica ima posebno računalo i projektor.

U 16 razrednih odjela od I. do VIII. razreda bit će 323 učenika u matičnoj te još devetoro učenika u dva kombinirana odjeljenja u područnim školama na otocima Zlarinu i Prviću. Nova osnovna škola  opremljena je suvremenom opremom za održavanje nastave na daljinu, što je posebno značajno za male otočke škole.

Zbog polivalentnosti prostora, nova šibenska škola postat će i središte različitih društvenih aktivnosti, posebno sportskih i kulturno – umjetničkih za gradsku četvrt, ali i grad Šibenik.

Svečanom otvaranju škole, uz šibenskog gradonačelnika Antu Županovića, prisustvovali su ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović, te pomoćnik ministra regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Venko Ćurlin.

Galerija:

 

 

Pisane vijesti