„Hrvatski otočni proizvod“ na Božićnom sajmu na Trgu bana Jelačića

 

Četrdesetak otočnih proizvođača, nositelja oznake „Hrvatski otočni proizvod“ (HOP) sudjelovat će na Božićnom sajmu na Trgu bana Jelačića od 13. do 24. prosinca 2013. u vremenu od 8 do 20 sati, te na Badnjak od 8 do 12 sati.

Projekt „Hrvatski otočni proizvod“ je pokrenut 2007. godine, provodi ga Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, a njegov glavni cilj je poticati otočane na samozapošljavanje i stvaranje proizvoda natprosječne kvalitete.

Ove godine tu oznaku kvalitete dobila su 43 otočna proizvođača za 75 proizvoda i proizvodnih linija, a ukupno dosad njih 145 za 409 proizvoda i proizvodnih linija s 19 otoka (Brač, Hvar, Vis, Korčula, Pag, Krk, Lastovo, Dugi Otok, Rab, Cres, Lošinj, Prvić, Ugljan, Mljet, Šolta, Žirje, Pašman, Iž, Murter) i poluotoka Pelješca. Među njima je 11 ekoproizvođača i 15 proizvođača s oznakom zemljopisnog podrijetla.

Radi se o prehrambenim (vina, rakije, likeri, maslinova ulja, sirevi, slastice, ribe, salatne marinade, đemovi, med), kozmetičkim i odjevnim proizvodima, te suvenirima.

 

 


Pisane vijesti