Svečanost u Vukovaru : Otvorena obnovljena škola "Nikole Tesle"

 

Iz Vukovara poručujem koliko je važno znanje i zajedništvo, želim uspjeh maturantima. Hrvatska mora biti društvo jednakih šansi za sve, kazao je ministar znanosti, obrazovanja i sporta dr. sc. Željko Jovanović na svečanosti otvaranja obnovljene Tehničke škole "Nikole Tesle" u Vukovaru. Rekonstrukcija škole financirana je sredstvima državnog proračuna u organizaciji Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije.

Završetkom radova na ovoj školi, obnovljene su sve škole u Vukovaru koje su bile u programima obnove i izgradnje iz sredstava državnog proračuna i kredita europskih razvojnih banaka. Od gotovo 408 milijuna kuna uloženih u obnovu i izgradnju 74 školska objekta u Vukovarsko-srijemskoj županiji u samom gradu Vukovaru utrošeno je oko 104 milijuna kuna. U cijeloj Hrvatskoj završena je obnova i izgradnja 420 škola, a radovi su vrijedni 2, 2 milijarde kuna od čega je u Vukovarsko-srijemsku županiju uloženo 18 posto, naglasio je Venko Ćurlin, pomoćnik ministra regionalnog razvoja i fondova EU.

Obnova škole trajala je više od tri godine, na poslovima obnove izmijenila su se dva izvođača radova, a naposljetku se dio poslova realizirao s kooperantima drugog izvođača koji je zapao u poslovne poteškoće.

Vukovarski su učenici 3. svibnja uselili u novu školsku zgradu vrijednu više od 12 milijuna kuna. Školu pohađa 475 učenika u 37 razrednih odjeljenja.

Galerija:
 


Pisane vijesti