Za razvoj doline Neretve osigurano 1,44 milijuna eura

Državna tajnica Zrinka Raguž uručila ugovore iz Programa podrške gospodarskoj i društvenoj revitalizaciji Ravnih kotara, Bukovice i Neretvanske doline.

Državna tajnica Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije u Metkoviću je uručila pet ugovora ukupne vrijednosti 1,44 milijuna eura iz Programa podrške gospodarskoj i društvenoj revitalizaciji Ravnih kotara, Bukovice i Neretvanske doline za projekte iz Dubrovačko-neretvanske županije. Cilj Programa je poticanje razvoja gospodarskih i društvenih aktivnosti na ovim područjima u skladu s njihovim razvojnim posebnostima.

Gradu Metkoviću odobreno je 270.000,00 eura za revitalizaciju prometne infrastrukture u svrhu razvoja postojeće poslovne zone, dok je Općini Zažablje i Dubrovačko-neretvanskoj županiji odobreno 550.000,00 eura za dvije faze projekta Centra aktivnog turizma Vidonje. Za rekonstrukciju nerazvrstanih cesta Općini Pojezerje odobreno je 290.00,00 eura, a Općini Kula Norinska 330.000,00 eura.

Dodatno, u sklopu Programa osigurano je i 3,63 milijuna eura za novi razvojni ciklus Ravnih kotara i Bukovice, čime su ukupno dodijeljena sredstva iz ovog Programa veća od 5 milijuna eura.
  
Događanju su, uz predstavnike korisnika ugovora, prisustvovali i dubrovačko-neretvanski župan Nikola Dobroslavi, ravnateljica Uprave za potpomognuta područja Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Katica Mišković te ravnateljica regionalne agencije DUNEA Melanija Milić.

Pisane vijesti