U Karlovcu održana biciklijada i informativno-edukativno događanje „100% EU FONDOVI“

U Karlovcu su danas održani biciklijada i informativno-edukativno događanje „100% EU FONDOVI“ povodom obilježavanja 11. obljetnice ulaska Hrvatske u Europsku uniju i završetka korištenja EU fondova iz financijske perspektive 2014.-2020. 

Događaj je organiziralo Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije u suradnji s Gradom Karlovcem, Karlovačkom županijom, Slatkovodnim akvarijem - Aquatikom i ostalim partnerima.

Otvorenju su prisustvovali ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Šime Erlić, ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Marin Piletić, ministrica zaštite okoliša i zelene tranzicije Marija Vučković, županica Karlovačke županije Martina Furdek Hajdin, gradonačelnik Karlovca Damir Mandić, glavna državna rizničarka Danijela Stepić i državna tajnica u Ministarstvu regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Spomenka Đurić.

Hrvatska je posljednjih godina znatno napredovala po pitanju korištenja EU fondova te se danas nalazi na sedmom mjestu po isplatama od 27 država članica, što je odličan rezultat koji se najbolje odražava u rastu životne kvalitete građana.

Biciklijada je krenula ispred Slatkovodnog akvarija - Aquatice, jednog od najprepoznatljivijih EU projekata u Karlovcu, gdje se održalo i događanje „100% EU FONDOVI“. U događanjima su sudjelovali brojni građani koji su mogli pogledati izložbu EU projekata i sudjelovati u nagradnim igrama. Oni koji su odlučili sudjelovati u biciklijadi provezli su se kroz Karlovac i obišli EU projekte koji su značajno unaprijedili razvoj grada i županije. Obišli su se tako Nikola Tesla Experience Centar,  gradilište zgrade Hrvatski dom, Aglomeracija Karlovac te Kino Edison.

Tom prigodom Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije organiziralo je i izložbu EU projekata na trgu Aquatike - slatkovodnog akvarija koji je isto tako, u vrijeme održavanja događaja, svoja vrata besplatno otvorio za sve posjetitelje.

Programu su se pridružili i JU Baraćeve Špilje te Speleon, Nikola Tesla Experience Center, JU Natura Viva, Regionalni centar kompetencija, Razvojna agencija Karlovačke županije, Središnja agencija za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije te Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike koji su predstavili djelokrug svog rada i na zabavan način se predstavili svim posjetiteljima.

Foto: Hina/MRRFEU



Pisane vijesti