Europska komisija odobrila Program prekogranične suradnje Interreg VI-A Mađarska – Hrvatska 2021. – 2027.

Projektnim partnerima bit će dostupno više od 58 milijuna eura iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Nakon nešto više od četiri godine detaljnih konzultacija s partnerima i dionicima iz Hrvatske i Mađarske, Europska komisija je 21. ožujka 2024. odobrila Program prekogranične suradnje Interreg VI-A Mađarska - Hrvatska 2021. - 2027.

Tijekom provedbe Programa, projektnim partnerima iz Hrvatske i Mađarske bit će dostupno više od 58 milijuna eura iz Europskog fonda za regionalni razvoj za financiranje prekograničnih projekata.

Novi Program predstavlja nastavak uspješne suradnje dviju zemalja i kroz njega će se sufinancirati projekti u svrhu razvoja i jačanja istraživačkih i inovacijskih kapaciteta te primjena naprednih tehnologija, jačanja održivog rasta i konkurentnosti MSP-ova i otvaranje radnih mjesta u njima, među ostalim i kroz produktivna ulaganja, promicanja energetske učinkovitosti i smanjenja emisija stakleničkih plinova, promicanja prilagodbe klimatskim promjenama i sprječavanja rizika od katastrofa, razvoja prometa, jačanja uloge kulture i održivog turizma u gospodarskom razvoju, razvoja obrazovanja te jačanja suradnje prekograničnih dionika.

Detaljne informacije vezane uz novi program možete pronaći na programskim stranicama.


Pisane vijesti