Otvoren natječaj "Promocija tehnologije električnih vozila"

 

U okviru Programa EU za poduzetništvo i inovacije (CIP EIP) otvoren je natječaj za dostavu projektnih prijedloga naziva Promocija tehnologije električnih vozila (29/G/ENT/CIP/12/C/N05S00).


Program provodi centralizirano Opća uprava za poduzetništvo i industriju Europske komisije kojoj se izravno podnose projektni prijedlozi.


Opći cilj natječaja je podizanje razine društvene svijesti o visokim performansama električnih vozila i korisnosti njihove uporabe te u isto vrijeme adresiranje određenih čimbenika koji su pridonijeli oklijevanju dijela javnosti pri kupnji električnih vozila.


Projektni prijedlozi trebaju pokazati sposobnost privlačenja pozornosti javnosti te ujedno moći obraditi temu o elektro-mobilnosti na način da potencijalni potrošači mogu stvoriti dobro informirano mišljenje o budućim električnim automobilima.


Ciljna skupina, osim opće javnosti, auto entuzijasta i medija, su također i specifične interesne skupine, kao što su proizvođači vozila, energetski dobavljači, dobavljači pojednih komponenti vozila, nevladine organizacije i vlada. Projektni prijedlog treba sadržavati pokazatelje kojima bi se mjerila razina ispunjavanja traženih ciljeva među ciljnim skupinama.


Poziv se sastoji od dva odgovarajuća LOT-a za određene ciljeve. Podnositelji projektnih prijedloga mogu sudjelovati u dva LOT-a podnošenjem prijedloga za svaki LOT odvojeno.


LOT 1: Kompletna gradnja električnih automobila posebno dizajniranih za natjecanja.Cilj    je izraditi vozilo čije su performanse što je moguće sličnije automobilima sličnih karakteristika, koje pokreću konvencionalna goriva.


EU sufinancira najviše 50% troškova ukupne vrijednosti projekta.


Maksimalno EU sufinanciranje: 2.000.000 eura.


LOT 2: Organizacija javnog događanja koji uključuje demonstracijsku vožnju električnog automobila izgrađenog u okviru LOT 1.


EU sufinancira najviše 50% troškova ukupne vrijednosti projekta.


Maksimalno EU sufinanciranje: 300.000 eura.


Dokumentacija je dostupna ovdje.


Rok za prijavu: 30. travnja 2012.



Pisane vijesti