Otvoren 1. poziv na dostavu projektnih prijedloga za male projekte na programu prekogranične suradnje Slovenija - Hrvatska 2021. - 2027.

Predmet poziva je sufinanciranje projekata iz Prioriteta 3.: Dostupna i povezana regija

Program prekogranične suradnje Interreg Slovenija - Hrvatska 2021. - 2027. 17. studenoga 2023. otvorio je prvi poziv na dostavu projektnih prijedloga za male projekte te poziva zainteresirane javne i privatne organizacije na dostavu projektnih prijedloga. Poziv će biti otvoren do 31. siječnja 2024. godine do 12:00 sati.

Predmet otvorenog poziva je sufinanciranje projekata iz Prioriteta 3. Dostupna i povezana regija; Specifičnog cilja 6.3: Izgradnja uzajamnog povjerenja, osobito poticanjem djelovanja „od građana za građane“.

Svrha malih projekata je produbiti uzajamno povjerenje i razumijevanje među stanovnicima prekograničnog područja Hrvatske i Slovenije i ojačati povezanost među njima. Podržat će se 2 tipa malih projekata:
 
  • Projekti prekogranične suradnje Tip 1 - projekti kojima se podupiru manja događanja namijenjena specifičnim ciljnim skupinama koje su definirane projektom i njegovim ciljevima, kao što su radionice, konferencije, seminari, treninzi i kampovi;
  • Projekti izgradnje uzajamnog povjerenja Tip 2 - projekti kojima se podupiru veća događanja koja će imati utjecaj na stanovništvo koje živi u prekograničnom području, kao što su koncerti, tržnice, sajmovi, kulturna događanja, sportska događanja, rekreacijske aktivnosti u prirodi, zajedničke akcije čišćenja prirode i ozelenjivanje javnih prostora.

Program daje mogućnost za suradnju projektnim partnerima iz programskog područja koje obuhvaća osam NUTS 3 regija u Republici Hrvatskoj (Primorsko-goranska, Istarska, Zagrebačka, Krapinsko-zagorska, Varaždinska, Međimurska i Karlovačka županija te Grad Zagreb) te devet NUTS 3 regija u Republici Sloveniji.

Najviši iznos proračuna za male projekte iznosi do 16.000,00 eura iz Europskog fonda za regionalni razvoj za projekte Tipa 1 i do 24.800,00 eura iz Europskog fonda za regionalni razvoj za projekte Tipa 2. Ukupna vrijednost poziva je 720.555,00 eura, uz stopu sufinanciranja od 80%. Projektnu prijavu mora podnijeti vodeći partner putem elektronskog sustava Jems, a trajanje projekta ne smije biti dulje od 12 mjeseci. Projektni prijedlozi moraju uključivati minimalno jednog projektnog partnera iz Slovenije i jednog iz Hrvatske ili Europsku grupaciju za teritorijalnu suradnju, a na projektu mogu sudjelovati maksimalno četiri projektna partnera. Svi projektni partneri moraju imati sjedište na programskom području.

U svrhu upoznavanja s uvjetima poziva i postupkom prijave projektnih prijedloga, za sve zainteresirane biti će organizirana online radionica. Točno vrijeme i modalitet održavanja radionice bit će objavljeni na web stranici programa http://www.si-hr.eu/2127/hr/ .

Sve dodatne informacije i relevantna dokumentacija otvorenog poziva, kao i kontakt podaci programskih tijela dostupni su na web stranici programa http://www.si-hr.eu/2127/hr/small-scale-projects/.Pisane vijesti