Program međuregionalne suradnje Interreg Europe 2021. - 2027. – poziv na informativni dan povodom 1. poziva na dostavu projektnih prijedloga


Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije u ulozi Nacionalnog tijela u suradnji sa Zajedničkim tajništvom Programa Interreg Europe, poziva vas na sudjelovanje na informativnom danu koji će se održati u svrhu upoznavanja potencijalnih prijavitelja sa sadržajem Programa te pravovremene pripreme za prijavu na 1. poziv na dostavu projektnih prijedloga.

Usredotočenost programa na specifičan cilj Interreg-a „Better cooperation governance“ otvara korisnicima mogućnost suradnje na svim temama od zajedničke važnosti u skladu sa svojim regionalnim potrebama, unutar okvira definiranog ciljevima politike EU-a za programsko razdoblje 2021. - 2027. (Pametnija, Zelenija, Povezanija, Socijalnija, Europa bliže građanima, te bolje upravljanje provedbom politika regionalnoga razvoja)
 
Cilj prvog poziva u novom programskom razdoblju je ponuditi širok tematski raspon za najveći mogući broj zainteresiranih partnera. U tom smislu za prijavitelje je u prvom pozivu otvoreno svih 6 gore navedenih tematskih cjelina dok vrijednost poziva iznosi oko 130 milijuna eura iz EFRR-a uz stopu sufinanciranja do 80%.
 
Prvi poziv na dostavu projektnih prijedloga programa međuregionalne suradnje Interreg Europe otvara se 5. travnja  te traje do 31. svibnja 2022., 12 sati po Pariškom vremenu. Sve relevantne dokumente Prvog poziva možete pronaći na slijedećoj poveznici.

Informativni dan će se održati 04. travnja 2022. godine u virtualnom formatu s početkom u 09:00 sati (tehnička provjera od 08:30 sati).

Ako ste zainteresirani za sudjelovanje u događanju, molimo vas da do 01. travnja 2022. popunite online prijavni obrazac.

Svim registriranim sudionicima će dan prije događaja biti poslana poveznica za sudjelovanje.

Dnevni red možete preuzeti ovdje.

Radni jezik je hrvatski.

Za sve dodatne upite vezano uz sudjelovanje na događanju možete se obratiti Nacionalnoj kontakt točki: pavle.plamenac@mrrfeu.hr.

Pisane vijesti