„Dani otvorenih vrata EU projekata 2021.“

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije i petu godinu zaredom organizira informativno-edukativnu kampanju „Dani otvorenih vrata EU projekata“ kroz koju potiče korisnike da predstave rezultate svojih projekata koji su (su)financirani bespovratnim sredstvima iz EU fondova.

Sama kampanja ima za cilj pružiti informaciju zainteresiranim građanima o brojnim EU projektima koji su realizirani u njihovoj neposrednoj blizini, koji podižu kvalitetu života i doprinose daljnjem razvoju njihove lokalne zajednice. Ujedno, ovo je prilika i potencijalnim korisnicima sredstava iz EU fondova da iz prve ruke dobiju sve bitne informacije o tome kako prijaviti i provesti EU projekt te kako realizirati vlastite projektne ideje. „Dani otvorenih vrata EU projekata“ dio su šire kampanje Europske komisije pod nazivom EU in My Region“ koja se provodi u svim zemljama članicama Europske unije.

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije koordinira provedbu kampanje s korisnicima i projektima na području svih hrvatskih županija, a koji kroz prigodan informativni i edukativni sadržaj predstavljaju svoje aktivnosti i rezultate te doprinos njihovog projekta lokalnoj sredini.

Ovogodišnje aktivnosti provodit će najvećim dijelom virtualno dok će dio projekata zainteresirani građani moći posjetiti i osobno na lokaciji uz poštivanje svih važećih epidemioloških mjere u borbi protiv pandemije bolesti COVID-19. Kroz posjete lokacijama, prijenose uživo, radionice, predavanja, virtualne šetnje te zabavni i edukativni program predstavit će se više od 150 korisnika i projekata iz područja kao što su energetika, istraživanje i razvoj, kultura, obrazovanje, poduzetništvo, promet, zaštita okoliša, ruralni razvoj, socijalna uključenost, turizam, zdravlje i dr.

Detaljan raspored i više informacija o sudionicima i aktivnostima koje će se odvijati možete pratiti na: https://strukturnifondovi.hr/dani-otvorenih-vrata-eu-projekata-2021/.

Pisane vijesti