Dodijeljene nagrade „Suncokret ruralnog turizma"

U Zaprešiću je po osmi put održana dodijela nagrade „Suncokret ruralnog turizma“ kojoj je nazočila ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Nataša Tramišak.

Kao izaslanica predsjednika Vlade Andreja Plenkovića ministrica je dodijelila nagrade iz kategorije „Aktivni turistički sadržaj u ruralnom prostoru“ te šampionske titule „Veliki zlatni suncokret“.
 
Ministrica Tramišak tom je prilikom izrazila zadovoljstvo nazočnošću na dodjeli nagrada koje se uručuju svima diljem Hrvatske koji vrijedno rade na promociji ruralnog prostora, ruralnog turizma i diversifikaciji ponude ruralnih krajeva.
 
„Ono što smo imali priliku vidjeti prigodom dodjele priznanja je bogatstvo Hrvatske, raznovrsnost i kvaliteta ponude svih vas koji čuvate autohtone proizvode, čuvate autentičnost naših ruralnih prostora i promovirate Hrvatsku u jednom pozitivnom svjetlu“, rekla je ministrica.
 
Ministrica je naglasila kako se vidi bogatstvo i različitost raznih dijelova Hrvatske ne samo ovim ponudama koje imaju u proizvodima, od prehrambenih, raznovrsnih, nego u ponudi društvenog dijela, u ponudi glazbe, narodnih nošnja, i svega onoga što smo danas imamo priliku vidjeti.
 
„Čestitam svima koji ste zaista svojim trudom i radom zavrijedili ova priznanja, želim vam da nastavite tako vrijedno raditi, te da ovi izazovi kojima smo suočeni i gdje smo svi zajedno pokazali otpornost budu iza nas. Nastavite dalje razvijati svoja gospodarstva, obrte, vinarije i sve ove dobre priče neka se nastave širiti pozitivnim vibracijama diljem Republike Hrvatske. Čestitam vam svima još jednom te vam želim puno uspjeha u daljnjem radu, a nama ministarstvima i Vladi Republike Hrvatske želim da vas nastavimo pratiti u tome, da zajedničkim snagama i u okviru dostupnosti svih raspoloživih izvora financiranja budemo i dalje vaša poluga za rast i razvoj“, zaključila je ministrica Tramišak.

Pisane vijesti