Ministrica Tramišak uručila Ugovor Gradu Opatiji

Ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Nataša Tramišak danas je gradonačelniku Grada Opatije Ivi Dujmoviću uručila Ugovor o Revitalizaciji Amerikanskih vrtova i Rasadnika u Perivoju Angiolina

Riječ je o projektu kroz koji će biti obnovljene povijesne gospodarske zgrade rasadnika u perivoju Angiolina i perivoju Amerikanski vrtovi koji će biti pretvoreni, iz zatvorenih rasadnika monofunkcionalne proizvodnje, u prostor društvene i turističke namjene. Obje lokacije su brownfield lokacije, te ovaj projekt predstavlja brownfield investiciju.
 
Ukupna vrijednost projekta je nešto više od 19 milijuna kuna, dok bespovratna sredstva iznose preko 11 milijuna kuna.
 
Ministrica Tramišak prilikom dodjele Ugovora kazala je kako je Opatija jedan od najljepših gradova u Hrvatskoj.
 
“Način na koji je grad arhitektonski smišljen i prostorno-planski ima veliki potencijal”, rekla je ministrica Tramišak te dodala kako se nada da će realizacijom projekta Opatija dobiti novu turističku atrakciju.
 
Gradonačelnik Dujmović izrazio je zadovoljstvo dodijeljenim Ugovorom.
 
“To je nasljeđe koje će nam dati turistički adut. Bitno je da promišljamo kako napraviti bolje sutra jer generacije više nemaju vremena čekati”, rekao je gradonačelnik Dujmović.
 
Zahvat revitalizacije ukupno će obuhvaćati 14.241 m2 površine, odnosno 5.224 m2 površine perivoja Angiolina i 9.017 m2 površine rasadnika u perivoju Amerikanski vrtovi.
 
Revitalizacijom oba perivoja stanovnici grada Opatije dobit će nove javno-društvene prostore atraktivne za sve dobne skupine. Projekt ulaganja u obnovu postojećih brownfield lokacija nakon provedbe imat će mješovitu namjenu – i gospodarsku i negospodarsku odnosno javno-društvenu.
 
Svečanom uručivanju prisustvovao je i ravnatelj Središnje agencije za financiranje i ugovaranje Tomislav Petric, a Ugovor je potpisao direktor tvrtke TD Parkovi Ivan Bilobrk.


 
 

Pisane vijesti