Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije uputilo Europskoj komisiji izjavu o izdacima u iznosu 695 milijuna kuna

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova EU uputilo je danas izjavu o izdacima Europskoj komisiji za ovjeravanje 92,7 milijuna eura odnosno 695,25 milijuna kuna.

Izjava se odnosi na sredstva za nabavu COVID opreme i Financijske instrumente u okviru OPKK (Operativni program Konkurentnost i kohezija) čime smo trenutno na 91% ciljane vrijednosti za 2020. godinu, odnosno 16,27 milijardi kuna povučenih sredstava iz Europske unije za OPKK.

Ciljana vrijednost za 2020. godinu iznosi 2,4 milijardi eura, a do sad je ovjereno 2,17 milijardi eura odnosno 16,27 milijardi kuna.
 
Za ostvarenje cilja do kraja godine potrebno je ovjeriti još 202 milijuna eura te će Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije dostići ciljanu vrijednost od 100% za 2020. godinu.

Ministarstvo nastavlja raditi na ovjeravanju i verificiranju svih troškova krajnjim korisnicima kako bi se povećala iskorištenost sredstava na razini svih Europskih strukturnih i investicijskih fondova.

Pisane vijesti