Nastupni posjet Pierfrancesca Sacca, veleposlanika Talijanske Republike u Republici Hrvatskoj

Ministrica Nataša Tramišak primila je u nastupni posjet Pierfrancesca Sacca, veleposlanika Talijanske Republike u Republici Hrvatskoj i prvog tajnika Ilaria Schettina u utorak, 6. listopada 2020. godine. 

Veleposlanik Pierfrancesco Sacco uvodno se zahvalio na dobrodošlici te izrazio spremnost za unaprjeđenje bilateralnih odnosa i međuregionalne suradnje između Republike Hrvatske i Talijanske Republike.

Veleposlaniku su prezentirane aktivnosti Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije te su u srdačnom razgovoru izmijenjena mišljenja o aktualnim društvenim prilikama kao i o budućim planovima vezano za Novi višegodišnji financijski okvir i Mehanizam za oporavak i otpornost.

Na sastanku se razgovaralo i o nastavku produbljivanja bilateralnih odnosa i suradnje između Republike Hrvatske i Talijanske Republike, a obje strane iskazale su zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom.

Ministrica Tramišak naglasila je kako je dosadašnja suradnja bila vrlo uspješna i da se raduje nastavku suradnje.Pisane vijesti