Ministar Pavić na potpisivanju ugovora za projekt „Integrirana mobilnost na području grada Šibenika“

Ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije mr.sc. Marko Pavić sudjelovao je danas na potpisivanju ugovora za projekt „Integrirana mobilnost na području grada Šibenika“.

U svom govoru ministar Pavić naglasio je da je Hrvatska ugovorila 87% postojeće financijske omotnice, da je više od 108% natječaja raspisano, a da je oko 3,4 milijarde eura već isplaćeno, čime se Hrvatska svrstava u prosjek Unije po korištenju fondova.

Govoreći o projektu „Integrirana mobilnost na području grada Šibenika“, ministar je kazao da je riječ o projektu vrijednom oko 100 milijuna kuna od kojih je nešto manje od 75 milijuna kuna osigurano iz europskih fondova. Naglasio je da je riječ o multi modalnom rješenju koji će s jedne strane izmjestiti promet izvan grada, a s druge osigurati prostor za opskrbu stare gradske jezgre te osigurati punionicu za električna vozila i 11 novih niskopodnih autobusa.

Ministar je istaknuo da je ovo samo prvi korak te najavio sljedeći korak – povezivanje otoka s gradom, navevši kako se ide prema izradi dokumentacije kako bi se povezivanje grada i otoka moglo financirati u sljedećoj financijskoj perspektivi.

Osvrćući se na mjesto potpisivanja ugovora, Tvrđavu Barone, ministar je kazao kako su šibenske tvrđave simbol korištenja europskih fondova i znak na koji način europski fondovi mijenjaju vizuru grada.
 

Pisane vijesti | EU fondovi