Izložba "EU fondovi mijenjaju Hrvatsku" u Europskom parlamentu

U Europskom parlamentu u Bruxellesu od 20. do 24. siječnja 2020. održat će se izložba „EU fondovi mijenjaju Hrvatsku“ u organizaciji Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU te Ureda zastupnika u Europskom parlamentu Karla Resslera i Tomislava Sokola. 

Izložbu će svečano otvoriti ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije mr.sc. Marko Pavić u utorak 21. siječnja u 17:30 sati, nakon predstavljanja pred Odborom Europskog parlamenta za regionalni razvoj (REGI).  

Riječ je o prvom u nizu događaja koje će Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije organizirati za vrijeme šestomjesečnog hrvatskog predsjedanja Vijećem Europske unije. 
 
Izložbom „EU fondovi mijenjaju Hrvatsku“ Republika Hrvatska, kao najmlađa članica Europske unije, želi predstaviti izravne rezultate šestogodišnjeg punopravnog članstva u Uniji. 
 
Cilj izložbe je prikazati kako Hrvatska putem europskih fondova ulaže u ravnomjerni regionalni razvoj svih krajeva kroz investicije u gospodarstvo, poduzetništvo, poljoprivredu, zapošljavanje, inovativne, razvojne, znanstvene, kulturne, socijalne i obrazovne projekte koji stvaraju pozitivne promjene u Hrvatskoj i osiguravaju bolju kvalitetu života svih hrvatskih građana.  

Kroz promotivni film i izložbu fotografija bit će prikazan dio EU projekata koji mijenjaju Hrvatsku na bolje, odnosno posjetitelji će imati priliku saznati na koji način su ti projekti doprinijeli ravnomjernijem regionalnom razvoju te promociji hrvatske kulturne baštine.   

Izložba će svim državama članicama, odnosno zastupnicima Europskog parlamenta i visokim dužnosnicima EU institucijama prikazati oko četrdeset projekata financiranih iz Europskih strukturnih  i investicijskih fondova (ESIF) koji pokazuju dobrobit i važnost gospodarske, socijalne i teritorijalne kohezije u Republici Hrvatskoj.  
 

Najave