Ministar Pavić na 100. godišnjici FBS-a, Interliberu i sajmu Reboot Infogamer

Ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije mr.sc. Marko Pavić sudjelovao je danas na 100. obljetnici osnutka Fakulteta brodogradnje i strojarstva te je uz predsjednika Vlade posjetio Interliber i sajam Reboot Infogamer.

S dekanom Fakulteta brodogradnje i strojstva prof. dr.sc. Dubravkom Majetićem ministar je održao radni sastanak kako bi razgovarali o provedbi europskih projekata na tom fakultetu te je potom obišao Dan karijera koji se održava u okviru 100. godišnjice Fakulteta.

U svom kratkom obraćanju studentima ministar Pavić je istaknuo da se Hrvatska, budući da je trenutna financijska omotnica pri kraju, okreće sljedećoj financijskoj omotnici u kojoj će poticanje poduzetništva i suradnja znanosti i gospodarstva biti jedan od fokusa. Kazao je da europski fondovi mijenjaju Hrvatsku, da je mijenjaju nabolje i kroz ulaganja u znanosti te istraživanja i razvoj, područje kojemu je, poručio je ministar, potreban dodatan izvor.

Uz predsjednika Vlade ministar Pavić sudjelovao je na Interliberu - 42. Međunarodni sajam knjiga na Zagrebačkom velesajmu te sajmu Reboot Infogamer na poziv Poduzetničkog inkubatora PISMO Novska.

 
 

Pisane vijesti