Ministar Pavić na otvaranju nove angio sale u KBC-u Sestre milosrdnice

Ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije mr.sc. Marko Pavić sudjelovao je danas na svečanom otvaranju nove angio sale u KBC-u Sestre milosrdnice, u Kliničkom zavodu za dijagnostičku i intervencijsku radiologiju.

Nova angio sala KBC-a Sestre milosrdnice osigurana je u okviru Projekta Proširena Grupa 1 – Opremanje dnevnih bolnica /dnevnih kirurgija vrijednog oko 172 milijuna kuna, a kojim će se kupiti 5 uređaja angio sale DSA/digitalne za intervencijske radiološke procedure za potrebe zdravstvenih ustanova u Republici Hrvatskoj.

Čestitajući KBC-u Sestre milosrdnice na novom uređaju ministar Pavić istaknuo je da je do sada ugovoreno više od milijardu i 700 milijuna kuna za zdravstvene projekte od alociranih milijardu kuna što pokazuje da Hrvatska dobro koristi europske fondove za zdravstvo.  Ministar je poručio da europski fondovi mijenjaju Hrvatsku jer osiguravaju bolje zdravstvene usluge za naše građane što pokazuju i angio sale koje su u upotrebi.

Ministar zdravstva prof. dr. sc. Milan Kujundžić kazao je da je ova angio sala samo jedan u nizu malih koraka, u pozitivnom smislu, koje je ova Vlada napravila u tri godine mandata te nadodao da otvaranje ove angio sale, uz sale u Zagrebu i Rijeci te Osijeku koja će biti uskoro otvorena, svrstava Hrvatsku uz najrazvijenije zemlje u svijetu u tom području medicine.

Foto: Tomislav PAVLEK/tp

Pisane vijesti | EU fondovi