Ministar Pavić: Europski fondovi mijenjaju Hrvatsku nabolje

Ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije mr.sc. Marko Pavić obišao je danas Sajam EU fondova na šibenskoj rivi čime je završena konferencija „Dani regionalnoga razvoja i EU fondova“.

Uz ministra tridesetak izlagača posjetili su i šibensko-kninski župan Goran Pauk, šibenski gradonačelnik Željko Burić, državne tajnice Nikolina Klajić i Spomenka Đurić te državni tajnik Velimir Žunac.

„Europski fondovi mijenjaju Hrvatsku nabolje“ izjavio je ministar Pavić prilikom obilaska i nadodao da je do sada iz europskih fondova isplaćeno 22 milijarde kuna, što je vrijednost šest Peljeških mostova.

Govoreći o tome kako europski fondovi mijenjaju Hrvatsku ministar je naveo da poboljšavaju zdravstvo - gdje je uloženo 1,7 milijardi kuna u bolnice i opremu i prometnu infrastrukturu - gdje je uloženo je više od milijardu kuna,  u zračne luke Split i Dubrovnik, a do kraja ove omotnice na red će doći i Lošinj i Brač. "Pelješki most je trajni spomenik ovoj financijskoj omotnici", dodao je ministar.

Najavio je i otvaranje učilišta za administraciju EU fondova koje neće, kako je pojasnio ministar, biti konkurencija sadašnjim studijima vezanim uz pisanje EU projekata već dodatni program za ljude koji će administrirati EU fondove, a koji je potreban kako bi se korisnicima olakšao način povlačenja sredstava.
 
 

Pisane vijesti | EU fondovi