Održana biciklijada "Putem EU projekata"

U organizaciji Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije u subotu, 14. rujna održana je prva od tri biciklijada „Putem EU projekata“. 

Riječ je o projektu kojim Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova EU želi informirati javnost o mogućnostima korištenja ESI fondova te promovirati provedene uspješne projekte sufinancirane sredstvima Europske unije.

Na biciklijadi u Osijeku sudjelovalo je 169 sudionika kojima se u ime Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova EU obratio državni tajnik Velimir Žunac.

„Veliko mi je zadovoljstvo biti danas ovdje u Osijeku i sudjelovati u biciklijadi „Putem EU projekata“. Organizacijom informativno-edukativnih događanja poput ove biciklijade Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije želi promovirati uspješne EU projekte i uspješne korisnike te pokazati građanima da EU fondovi zaista mijenjaju Hrvatsku, odnosno da doprinose razvoju i poboljšanju životnih uvjeta u svim krajevima naše domovine, a kroz poseban projekt Vlade Republike Hrvatske i ovdje u Slavoniji, Baranji i Srijemu. Na ruti kojom smo se danas provezli vidjeli smo tek mali djelić svega onoga što se na području Osijeka i Osječko-baranjske županije radi uz pomoć sredstava Europske unije. Kroz brojne projekte razvija se turistička infrastruktura, obnavljaju se objekti kulturne baštine, čuva se i unaprjeđuje prirodna baština, razvija se osnovna komunalna infrastruktura,  grade se prometnice, otvaraju se nova radna mjesta“, izjavio je tom prigodom državni tajnik.

Sudionici biciklijade vozili su trasu dugu preko 12 km koja se kretala pored mjesta projekata financiranih iz EU fondova, a koja je uključivala EU sufinancirane projekte kako slijedi: 1) Priprema Programa obnove i upravljanja kulturnim dobrima osječke Tvrđe, 2) Izgradnja zgrade, infrastrukture i okoliša studenskog paviljona u sveučilišnom kampusu u Osijeku, 3) Edukativni i informativni turistički centar mladih, Stara pekara s Trgom Vatroslava Lisinskog u Tvrđi, 4) Putevima mlinara u prekograničnom području; 5) Unapređenje objedinjenog hitnog bolničkog prijema u sklopu KBC-a Osijek i 6) S.O.S. – secesijska turistička ruta Subotice i Osijeka.

 



Pisane vijesti | EU fondovi