Ministrica Žalac posjetila Općinu Rugvica

U Rugvici otvoren novi vrtić za 115 mališana i obnovljena općinska zgrada

U ponedjeljak 3. rujna 2018. godine, ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac posjetila je Općinu Rugvica gdje je zajedno s načelnikom Općine Rugvica i saborskim zastupnikom Matom Čičkom sudjelovala na otvorenju dječjeg vrtića u Jalševcu Nartskom  i otvorenju novih prostorija Općine Rugvica.

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije sufinanciralo je s pola milijuna kuna projekt prenamjene prvotnog vatrogasnog doma u dječji vrtić vrijedan preko 1,4 milijuna kuna, a uz pomoć Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku i proračunskih sredstava Općine Rugvica uređeno je i vanjsko dječje igralište vrtića.

„Posebno me raduje me što ova predškolska ustanova koju će pohađati 115 mališana spada u red najuređenijih prostora za ovu namjenu u Zagrebačkoj županiji. Ovo su za mene najljepši projekti koji nam trebaju biti prioritet jer upravo tako stvaramo bolje uvjete za kvalitetu života naših najmlađih“, rekla je ministrica Žalac prilikom otvorenja vrtića.

Nakon otvorenja dječjeg vrtića i novih poslovnih prostorija Općine Rugvica koje su temeljito rekonstruirane i energetski obnovljene, ministrica Žalac posjetila je tvrtku KFK d.o.o. koja se bavi  projektiranjem, proizvodnjom te ugradnjom alu-staklenih fasada, metalnih obloga zgrada i krovova kao i čeličnih i aluminijskih konstrukcija. Tvrtka KFK uspješno posluje u Hrvatskoj i svijetu te bilježi stalna ulaganja koje je poduprla je i Europska unija bespovratnim sredstvima u sklopu Fonda za regionalni razvoj.

Pisane vijesti