U Dubrovniku počela gradnja studentskog doma

Studenski dom pružit će mogućnost odgovarajućeg smještaja za 503 studenta

U srijedu 1. kolovoza 2018. godine, ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac, posjetila je Dubrovnik u povodu obilježavanje početka gradnje studentskog doma. Ukupna vrijednost projekta je 201 milijun kuna, od čega je 151 milijun kuna bespovratnih sredstava.

„Drago mi je što će dubrovačko Sveučilište dobiti dom koji mu nedostaje, a bit će najveći i najvrjedniji u Hrvatskoj. Riječ je o velikoj investiciji u kojoj se 75 posto financira sredstvima EU i najvećem projektu koji se financira kroz operativni program „Konkurentnost i kohezija“ nakon velikih prometnih i infrastrukturnih projekata“, rekla je ministrica Žalac.

Studenski dom pružit će mogućnost odgovarajućeg smještaja za 503 studenta, od kojih 290 studenata u nepovoljnom socio-ekonomskom položaju i pet studenata s invaliditetom te 2.000 obroka dnevno pripremljenih u studentskom restoranu, izgrađen multifunkcionalni prostor za zajednički rad i druženje studenata te osiguran prostor za osnovnu medicinsku skrb. Rezultati ovog projekta će bitno ublažiti postojeće probleme i pospješiti uključenost studenata u nepovoljnom položaju u daljnje obrazovanje.

Pisane vijesti