Objavljeni rezultati trećeg poziva za dodjelu sredstava iz Programa međuregionalne suradnje Interreg Europe

Odbor za praćenje Programa međuregionalne suradnje Interreg Europe, kojeg čine predstavnici trideset država, odobrio je ugovaranje 54 projekta u iznosu od 73 milijuna eura iz Europskog fonda za regionalni razvoj. 

U sklopu trećega poziva na dostavu projektnih prijedloga zaprimale su se projektne prijave za sva četiri programska prioriteta iz područja inovacija, konkurentnosti, smanjenja emisija i okoliša. Za ugovaranje je predloženo i 7 projekata u kojima sudjeluje 9 projektnih partnera iz Republike Hrvatske, s budžetom u vrijednosti od oko 1,3 milijuna eura.
 
Odabrani projekti uskoro će biti ugovoreni te će njihova provedba doprinijeti rješavanju zajedničkih regionalnih izazova u područjima istraživanja i inovacija, konkurentnosti malih i srednjih poduzeća, poticanje razvoja gospodarstva s niskom razinom emisije CO2 i održivo gospodarenje okolišem. Popis odabranih projekata možete pronaći na poveznici:  https://www.interregeurope.eu/news-and-events/news/2787/third-call-projects-approved/.

Do sada je u kroz tri poziva odobreno 184 projekata u ukupnom iznosu od 268 milijuna eura, te se u svibnju 2018. godine očekuje objava četvrtog poziva za koji će na raspolaganju biti preostala programska alokacija u iznosu od oko 70 milijuna eura.

Program međuregionalne suradnje Interreg Europe ima ukupan budžet od 359 milijuna eura i osmišljen je da kroz financiranje projekata potiče procese učenja i razmjene iskustava među organizacijama koje sudjeluju u kreiranju i provedbi regionalnih politika te programa regionalnoga razvoja s ciljem poboljšanja njihove učinkovitosti.

Pisane vijesti