Objavljeni rezultati drugog poziva za dodjelu sredstava iz Programa transnacionalne suradnje Interreg Mediteran

Odbor za praćenje Programa transnacionalne suradnje Interreg Mediteran, kojeg čine predstavnici trinaest država, odobrio je ugovaranje 21 projekta u iznosu od 53 milijuna eura iz Europskog fonda za regionalni razvoj i IPA sredstava. 

U sklopu drugoga poziva na dostavu projektnih prijedloga zaprimale su se projektne prijave za modularne i integrirane projekte koji povezuju sva tri programska modula. Za ugovaranje je predloženo 13 modularnih i 8 integriranih projekata u kojima sudjeluje 18 projektnih partnera iz Republike Hrvatske, s budžetom u vrijednosti od oko 3,5 milijuna eura.
 
Odabrani projekti uskoro će biti ugovoreni te će njihova provedba doprinijeti rješavanju zajedničkih regionalnih izazova u područjima inovacija, ekonomije s niskom razinom CO2 i okoliša. Odabrane projekte možete pronaći na poveznici: https://interreg-med.eu/news-events/news/detail/actualites/results-of-the-2nd-call-for-proposals/.
 
Program transnacionalne suradnje INTERREG Mediteran ima ukupan budžet od 276 milijuna eura, od čega 233 milijuna eura iz Europskog fonda za regionalni razvoj i IPA sredstava, kojim se potiče partnerstvo javnih i privatnih institucija iz deset zemalja članica Europske unije: Grčka, Španjolska, Francuska, Hrvatska, Italija, Cipar, Malta, Portugal, Slovenija, Ujedinjena Kraljevina te tri IPA države: Albanija, Bosna i Hercegovina, Crna Gora.
 
Dodatno, uz odabrana tri tematska prioriteta (inovacije, ekonomija s niskom razinom CO2 i okoliš), 13 država sudionica odlučilo je u Program integrirati međusektorsku os (prioritetnu os 4 Jačanje upravljačkih kapaciteta Mediterana) direktno usmjerenu na kapacitete nacionalnih i regionalnih vlasti za konkretan doprinos procesu upravljanja mediteranskim područjem.

Pisane vijesti