Javne konzultacije

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije organiziralo je druge partnerske konzultacije pod nazivom „Hrvatska i fondovi Europske unije 2014. - 2020.: Ulaganje u budućnost“, koje su se održale u Zagrebu, od 4. - 6. prosinca 2013. godine.
                                          
Ovime se nastavio proces savjetovanja sa zainteresiranim partnerima i javnosti vezano uz planiranje i programiranje europskih strukturnih i investicijskih fondova u okviru Kohezijske politike za financijsko razdoblje Europske unije 2014. - 2020. godine, započete u lipnju 2013. godine. Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije, kao koordinator procesa programiranja predstavilo je trenutačno stanje i predstojeće obveze u procesu planiranja korištenja fondova Europske unije, prijedlog strategije i prioriteta ulaganja za financijsko razdoblje 2014.-2020. te integrirani pristup teritorijalnom razvoju.

Također su održane rasprave o prioritetima ulaganja identificiranim Partnerskim sporazumom. U raspravama o prioritetima ulaganja sudjelovali su istaknuti stručnjaci za pojedina područja ulaganja, te više od 800 predstavnika jedinica lokalne i regionalne samouprave te poslovnog, znanstvenog i civilnog sektora. Ovdje donosimo sažetke održanih rasprava, popise panelista po održanim raspravama i prezentacije.