Objavljen otvoreni Poziv na dostavu projektnih prijedloga „Promicanje održivog razvoja prirodne baštine“

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije objavilo je otvoreni poziv na dostavu projektnih prijedloga pod nazivom „Promicanje održivog razvoja prirodne baštine“, u vrijednosti od 196 milijuna kuna.

Sredstva iz natječaja u okviru Europskog fonda za regionalni razvoj, Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija“ namijenjena su održivom korištenju prirodne baštine s ciljem doprinosa održivom društveno-gospodarskom razvoju na lokalnoj i regionalnoj razini. Provedbom projekata osigurat će se povećanje privlačnosti i obrazovnog kapaciteta te uspostava boljeg upravljanja posjetiteljima odredišta prirodne baštine, pri čemu projekti moraju biti usmjereni na razvijanje javne svijesti o važnosti očuvanja bioraznolikosti i georaznolikosti.

U skladu s Operativnim programom „Konkurentnost i kohezija“, prihvatljivi prijavitelji na natječaj su javne ustanove za upravljanje zaštićenim područjima kojima je osnivač jedinica područne i/ili lokalne samouprave, zatim jedinice lokalne ili regionalne (područne) samouprave i Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti za ulaganja u zaštićeno područje, a dopušteni partneri su im jedinice lokalne i regionalne (područne) samouprave, organizacije civilnog društva, regionalne razvojne agencije te uredi turističke zajednice.
 
Natječaj se vodi kao otvoreni Poziv na dostavu projektnih prijedloga u privremenom modalitetu, s krajnjim rokom dostave projektnih prijedloga do 5. ožujka 2017. godine u 23:59 sati, dok je dostava pojedinih projektnih prijedloga dozvoljena najranije od 6. prosinca 2016. 

Dokumentacija ovog natječaja dostupna je na poveznici http://www.strukturnifondovi.hr/natjecaji/1316

Pisane vijesti