18.5 milijuna kuna za gradnju studentskog doma u Virovitici

Svečano potpisivanje Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt Izgradnje Studentskog doma u Virovitici

U Visokoj školi za menadžment u turizmu i informatici Virovitica svečano su potpisani Ugovori o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt Izgradnje Studentskog doma u Virovitici, unutar Poziva na dostavu projektnih prijedloga:  Modernizacija, unaprjeđenje i proširenje infrastrukture studentskog smještaja za studente u nepovoljnom položaju u okviru Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija“ ukupne vrijednosti više od 18.524.301,88 kuna  (od čega se 85% iznosa dodjeljuje se iz Europskog fonda za regionalni razvoj, a 15% iznosa čine nacionalna sredstva).
 
Natječaj „Modernizacija, unaprjeđenje i proširenje infrastrukture studentskog smještaja za studente u nepovoljnom položaju“, koji je raspisalo Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije usmjeren je prvenstveno na podršku javnim visokim učilištima za proširenje i poboljšanje smještajnih kapaciteta za studente s naglaskom na studente u nepovoljnom položaju. Radi se o ograničenom pozivu na dostavu projektnih prijedloga. Ukupan raspoloživ iznos bespovratnih sredstava za dodjelu u okviru ovog natječaja je 934 milijuna kuna.
 
Ukupan kapacitet studentskog doma u Virovitici bit će 108 ležaja raspoređenih na dva kata, u 47 soba, 32 dvokrevetne sobe i 5 jednokrevetnih soba, s osiguranim pristupom osobama s invaliditetom.
 
Izgradnja studentskog doma u Virovitici povećat će dostupnost visokog obrazovanja za osobe slabijeg imovinskog statusa i poboljšati  životni standard studenata smještenih u studenskom domu. Na taj način će se stvarati preduvjeti za postupno povećanje udjela razvojnih kadrova za gospodarstvo Virovitičko-podravske županije. 
 
„Provedbom ovog i sličnih projekata, kao i njihovom uspješnom implementacijom činimo korak naprijed prema poboljšanju kvalitete smještaja studentskih standarda. Iako su studenti krajnji korisnici ovih projekata, ipak ti projekti imaju itekako veliki utjecaj i na razvoj gradova i županija na čijem su području“, istaknuo je ovom prigodom Tomislav Tolušić, ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije.
 
Svečanom potpisivanju, uz Tolušića, nazočili su i Predrag Šustar, ministar znanosti, obrazovanja i sporta, Nataša Mikuš Žigman, ravnateljica Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije, predstojnik Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom Tomislav Boban, saborski zastupnik Josip Đakić, domaćini Sanja Bošnjak, obnašateljica dužnosti župana i gradonačelnik Ivica Kirin, partneri na projektu na čelu s dekanicom Visoke škole Virovitica Vesnom Bedeković i prodekanima Oliverom Jukićem i  Nevenom Garača te ostalim suradnicima.
 
Natječaj u okviru kojeg su dodijeljeni ovi ugovori otvoren je do 30.6.2020. godine tako da se proces nastavlja i uskoro se očekuje potpisivanje novih ugovora za ostala visoka učilišta.

Pisane vijesti