Sudjelovanje potpredsjednika Vlade i ministra Branka Grčića na Međunarodnoj Donatorskoj konferenciji u Sarajevu (Parlamentarna skupština Bosne i Hercegovine, u 9.30 sati)

 

Potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske i ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije prof.dr.sc. Branko Grčić sudjelovat će na Međunarodnoj Donatorskoj konferenciji „Trajna rješenja za izbjeglice i raseljene osobe“, koja će se održati u Sarajevu (Parlamentarna skupština Bosne i Hercegovine) u utorak, 24. travnja 2012. godine, s početkom u 9:30 sati.

Konferencija ima za cilj osiguravanje financijskih kontribucija potrebnih za realizaciju Regionalnih stambenih programa ukupne vrijednosti 584 milijuna eura te trajno rješavanje stambenog smještaja izbjeglica u zemljama regije. Potpredsjednik Vlade i ministar regionalnoga razvoja Grčić tom će prigodom izvijestiti o spremnosti Vlade Republike Hrvatske za sudjelovanjem u realizaciji zajedničkog projekta obnove te rješavanju statusnih pitanja izbjeglica i raseljenih osoba.

Osim predstavnika Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije i Crne Gore, predviđeno je sudjelovanje predstavnika Europske komisije, SAD-a, UN-a, OSCE-a te Vijeća Europe.

Po završetku radnog dijela Donatorske konferencije u 14:30 sati održat će se Zajedničke izjave predstavnika delegacija.



Najave